fotosimone1-1-1024x768

Stage lopen bij de Ambassade

Altijd al willen weten hoe het is om stage te lopen bij de Nederlandse Ambassade? Ex-bestuurslid Simone Moissidis vertelt het je!

 

FotoSimone-768x1024

 

 

Graag vertel ik jullie wat over mijn stage bij de Nederlandse Ambassade in Rome. Ik ben in september begonnen op de beleidsafdeling, cluster Economie & Handel en houd me voornamelijk bezig met het promoten en ondersteunen van Nederlandse ondernemingen die zaken (willen) doen met/in Italië. Alle vragen en problemen waar deze Nederlandse bedrijven in Italië op stuiten, komen bij ons terecht. Mijn dagelijkse taken zijn daarom heel variërend. Vast onderdeel van de stage is het rapporteren aan Den Haag wat er op economisch/sociaal vlak gebeurt in Italië. Het beheersen van de Italiaanse taal is dan ook absoluut cruciaal voor het begrijpen van wat er speelt en natuurlijk voor het begrijpen van de media. Daarnaast ondersteun ik mijn collega’s bij het organiseren van handelsmissies, seminars, evenementen etc. Naast mijn taken voor Economie & Handel, word ik ook wel eens op andere afdelingen ingezet. Zo komt het wel eens voor dat ik voor Politiek werk doe, of dat ik als telefoniste word ingezet en allerlei hulpeloze Nederlanders/Italianen aan de lijn krijg. Dit zorgt er voor dat ik inmiddels een goed beeld heb van het werk op een ambassade: het werk bij Consulaire Zaken (denk aan Nederlanders die beroofd worden van hun paspoort), Interne Zaken, Politiek & Pers, Onderwijs & Cultuur, Economie, Handel & Landbouw, Defensie, Politie, Justitie en van de Nederlandse Ambassade bij de Heilige Stoel. Ik ben ontzettend blij met deze stage en kan het jullie, als sprekers van de taal, dan ook aanraden een soortgelijke ervaring op te doen! Ben je geïnteresseerd in een stage bij de Nederlandse Ambassade in
Rome? Zie dan: http://italie.nlambassade.org/.

Tanti saluti,

Simone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *