img_3022

Ik ben niet een heel groot voetbalfan

Op 4 oktober ben ik voor het eerst naar een voetbalwedstrijd in Italië geweest. Ik ging met mijn vriend en zijn familie naar de wedstrijd Juventus – Bologna, hun favoriete club is Juventus. We moesten 4 uur rijden om bij het Juventusstadion in Turijn aan te komen, gelukkig heb ik onderweg veel geslapen, gegeten en ondertussen geprobeerd het clublied van Juventus te leren. Eenmaal aangekomen bij het stadion was ik echt onder de indruk het is een heel mooi stadion, ook nog niet zo oud.

img_3022

Een wedstrijd meemaken in een stadion heeft iets speciaals vanwege de sfeer. Ondanks dat ik geen mega fan ben droeg ik een Juventus voetbal shirt en een Juventus jas beide zijn niet van mij maar van mijn broertje die ik mocht lenen.

Voordat we het stadion in gingen ging ik eerst voetbalsokken kopen voor mijn broertje, dat was nog best lastig aangezien hij schoenmaat 46 heeft. Maat 46 kon ik niet vinden en toen ik het aan een verkoper vroeg zei hij verbaasd 46? Hij ging voor mij achter kijken en gelukkig was de juiste maat er nog.

Eenmaal aangekomen in het stadion kwam ik erachter dat we best hoog zaten en dat ik toch wel last had van hoogtevrees toen ik de trap op liep, maar toen ik eenmaal op mijn plek zat was ik klaar voor de wedstrijd. Het clublied kon ik nog best aardig meezingen, naja het refrein dan.

 

De sfeer was leuk en iedereen was vooral aanwezig, zo heb ik vooral veel nieuwe scheldwoorden geleerd die de beide partijen over elkaar schreeuwden. Na 5 minuten stond Juventus 0-1 achter en ik dacht echt dat ze alweer zouden verliezen, in de Serie A hebben ze in dit seizoen nog maar 1 keer gewonnen. Maar gelukkig scoorde mijn favoriete speler Morata in de 33e minuut het doelpunt voor Juventus. Uiteindelijk heeft Juventus met 3-1 gewonnen en was ik enthousiast aan het juichen en gillen net zoals iedereen in het stadion.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *