Bestuur

Mare Nostrum: Het eerste bestuur.

Zoals inmiddels de meeste van onze leden waarschijnlijk wel weten is Mare Nostrum ontstaan door de fusering van drie studieverenigingen: Convivio van Italiaans, Los Guiris van Spaans en Cercle d’Amis van Frans. De reden hierachter is voornamelijk het teruglopende aantal talenstudenten. Om de reis en ook de borrels wat grootser en gezelliger te maken zijn de vorige besturen daarom met elkaar in zee gegaan. En toen kwamen wij…

 

Als ik ons als bestuur in drie woorden zou moeten beschrijven zou dat zijn: energiek, spontaan en vooral heel erg speels. Tijdens onze vergaderingen is het zo nu en dan chaotisch vanwege de grote hoeveelheid aan nieuwe ideeën en enthousiasme. Het valt dan ook niet mee om in zo’n groot bestuur te zitten. Aan passie is dus zeker geen gebrek, aan structuur of concentratie soms wel. Maar er is nog geen man overboord! We hebben alleen sinds de eerste maanden onze vergader-style wat moeten aanpassen.
Het afgelopen half jaar hebben wij heel veel tijd gestopt in de praktische zaken van het opzetten van een bestuur. Daarnaast hebben we veel plezier gehad met het organiseren van het Introweekend, het Introfeest, de maandelijkse borrels en het Kerstgala. Het aankomende half jaar hebben wij ook weer wilde plannen voor de boeg. Zoals bekend is gemaakt tijdens de Mediterraanse avond zullen wij gaan leren over de Marokkaanse en Arabische cultuur. Dit vinden wij als multiculti studievereniging erg belangrijk. Mare Nostrum is bedoeld als een vereniging van de culturen van Frankrijk, Spanje en Italië, en een medium dat zich niet alleen binnen het eigen studiegebied focust, maar zich ook verdiept in de cultuur en geschiedenis van andere landen. Zeker nu er vaak met negatieve blik naar de Arabische culturen wordt gekeken is het belangrijk dat wij openstaan en ons niet bang laten maken door one-sided stories. Wij gaan zélf kijken én meemaken hoe rijk en interessant het is aan de andere kant van de Middellandse Zee, of hoe wij het noemen, Mare nostrum.

 

Door Mira van der Lee